Op de site van de stichting vind je veel informatie over het Mindbody syndroom. Hier vind je ook een onlinetest.
Stichting Emovere is opgericht door professionals en ervaringsdeskundigen. Gepassioneerd en zonder winstoogmerk willen zij bewustwording vergroten en kennis verspreiden over hoe medisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten tóch vaak verholpen kunnen worden.
Dat (onbewuste) verdrongen emoties aanhoudende lichamelijke klachten kunnen veroorzaken, is voor velen nog onbekend, of blijft onderbelicht tijdens behandelingen in het overgrote deel van onze gezondheidszorg. Zij wensen dat deze website ertoe zal bijdragen dat meer mensen sneller en volledig kunnen herstellen.
Nienke Feberwee is van oorsprong fysiotherapeut en heeft zich verder ontwikkeld tot coach voor mensen met lichamelijke pijn. Zij vindt het schrijnend dat veel mensen jarenlang met lichamelijke klachten leven door een gebrek aan kennis in de (medische) wereld. Iedereen verdient volgens haar de juiste kennis om te kunnen herstellen. Zij heeft een een goed theorie- en werkboek ontwikkeld om mensen te helpen en deze kennis verder te verspreiden.
Dr. Howard Schubiner is een Amerikaanse arts en oprichter van het Mind Body Medicine Programma in Providence Hospital in Detroit.
Op zijn website vind je veel informatie en veel persoonlijke verhalen van mensen die hij succesvol heeft behandeld. Het gaat om ervaringsverhalen van mensen met migraine, rugpijn, ischias, prikkelbare darm syndroom, schouderpijn, nekpijn, slapeloosheid, bekkenpijn, fibromyalgie, kaakklachten, beenpijn, interstitiële cystitis en vermoeidheid.
Verder vind je er een overzicht van al zijn boeken.
Ook vind je op zijn site een link naar de documentairefilm 'this Might hurt'. Een aantal patiënten die starten met het behandelprogramma van Schubiner worden in deze documentaire gevolgd. De film kun je voor een klein bedrag huren en is beschikbaar met Nederlandse ondertiteling.
Het Flevoziekenhuis in Almere organiseert regelmatig filmavonden waar deze film gratis wordt vertoond.
Dr. Sarno is de grondlegger van het Mindbody Syndroom. Hij heeft een aantal boeken geschreven:
Ook is een docufilm van hem te zien: All the Rage (saved by Sarno). De film kan je met Nederlandse ondertiteling zien.
Marten Klaver was tot 2004 werkzaam als neuroloog. Hij heeft altijd grote interesse gehad in onbegrepen klachten en pijnbeleving. Na jaren onderzoek publiceerde hij in 2003 een theorie over de samenhang tussen de psychishe beleving en lichamelijke klachten, door hem de ‘limbische verklaring’ genoemd. In 2015 verscheen hierover zijn boek Zakendoen met emoties.
Proscoop is de regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij. Ziij zijn een Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) voor de regio Noordoost-Nederland en maken deel uit van een landelijk dekkend ROS-netwerk.
In 2019 heeft Proscoop een petitie aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, om SOLK (Somatisch Onvoldoende Verklaarbare Klachten) op de politieke agenda te krijgen. Volgens Prof. dr. Judith Rosmalen, hoogleraar psychosomatiek in Groningen is deze problematiek de op één na duurste zorg van ons land.
Bij deze petitie werd een verhalenbundel overhandigd met openhartige verhalen van mensen die onverklaarbare lichamelijke klachten hadden.
Gabor Maté
Wanneer het lichaam nee zegt
Dr David S. Butler and Prof G. Lorimer Moseley
Begrijp de pijn
(bron voor deze website)
M D Dr. Schechter
Think away your pain
Alan Gordon
The way out
Saskia de Bruin
Weg van de pijn
Dr. Marc D. Sopher
To be of not to be pain free..
Dr. James Alexander
The Hidden Psychology of Pain
Alle rechten voorbehouden Neurofeedback Barendrecht